Вівторок, 23.04.2024

 
Козинська публічно-шкільна бібліотека
 

 

Меню сайту
Категорії розділу
Новини [65]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 15
«Я жінка, я троянда»
     Початок весни дарує нам чудові свята – міжнародний день жінок та день народження великого українського генія Тараса Шевченка. З цієї нагоди на минулому тижні, в Козинській публічно-шкільній бібліотеці, відбулася зустріч любительського об’єднання «Веселі молодиці».
 
 
     Ця зустріч була присвячена усім жінкам. Адже саме жінка є хранителькою сімейного вогнища, саме від неї залежить фізичне і моральне здоров’я підростаючого покоління, а значить, майбутнє нації. Велику роль відіграли жінки й в житті видатних чоловіків, зокрема у житті Тараса Шевченка, це і було другою темою на зустрічі. Адже жінка може стати щасливим поворотом на шляху в творця мистецьких вартостей, вдихнути в нього нові ідеї, запалити до праці його душу.
     Розпочали дійство, у ролі ведучих, учні Козинського НВК «школи-колегіуму» Владислав Ногачевський та Ігор Юськов. Згодом любительське об’єднання «Веселі молодиці» радувало своїми піснями «Я жінка, я троянда», «Красива жінка незаміжня», «Мила жінко, славна і щаслива» та частівками. Керівник якого є авторкою більшості пісень та директором клубу села Козин Євгенія Бондар, а також до об’єднання входять Оксана Краплич, Жанна Братащук, Леся Козачук, Світлана Гусарук, Тетяна Бондар, Людмила Поченюк.
 
 
     Та зустріч дивувала усіх присутніх,гостів різнобарвністю номерів – усе захоплювало та зачаровувало в цей день . Ляльковий міні-театр «Веселка» виконали інсценізацію «Зустрілися дві куми» за участю бібліотекарів Оксани Краплич Козинського НВК «школи-колегіум» та Жанна Братащук Іващукіівської ПШБ. Привітав жінок із чарівним святом весни Дмитро Савчук екс-голова Козинської сільської ради.
     Продовжувалася друга частина свята літературною годиною «Жінки в житті Шевченка», озвучили її бібліотекарі ПШБ, які цікаво проаналізували роль жінок у житті нашого найбільшого генія Тараса Шевченка. Ігор Юськов декламував вірш Тараса Шевченка «Думи мої», який був переможцем районного огляду-конкурсу «Кобзарева струна не вмирає».
     В бібліотеці оформлена постійно діюча книжково-ілюстративна виставка «Тараса Шевченка думки будуть жити віки». На виставці представлені твори поета, матеріали і спогади про його життя і творчість, мистецьку спадщину митця.
 
Лілія Шевчук
Категорія: Новини | Переглядів: 790 | Додав: ya_nazik | Дата: 15.03.2012 | Коментарі (0)

Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Рівненська обласна бібліотека Радивилівська ЦСПШБ Іванівська ПШБ
Крупецька ПШБ
Дружбівська ПШБ
Михайлівська ПШБ
Теслугівська ПШБ
Наші партнери
с.Козин Рівненська обл. Радивилівський р-н. © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz