Четвер, 28.03.2024

 
Козинська публічно-шкільна бібліотека
 

 

Меню сайту
Категорії розділу
Новини [65]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 25

     З нагоди 145-ти річчя від дня народження усесвітньо відомої поетеси Лесі Українки в Козинському НВК «Загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів-колегіумі» відбулася літературна година.

  

     У святково прибраному залі ведучі Василь Пасєка та Вікторія Клічук, в українському вбранні з хлібом на рушнику і колоссям пшениці та калини, відкривали захід.  

     Учасники літературного дійства: Марія Берлінець, Тетяна Вахрушева, Ольга Семенюк, Діана Гаврилюк, Мирослава Антонюк, Ольга Пахай, Марія Устичук, Марія Яремчук, допомогли глядачам познайомитися з поезією Лесі Українки. Діти читали вірші поетеси – «Надія», «Давня весна», «Вишенька», «Конвалія».

     Вчитель української мови та літератури Юлія Іванівна Іськович підготувала цікаву розповіла про життєвий і творчий шлях поетеси, про її музичну обдарованість, знання різних іноземних мов. До уваги учнів будо представлено книгу лауреатів премії імені лесі Українки дітям.

     В ній розповідається дітям про митців, чиї книги були відзначені цією престижною нагородою, надруковано твори для маленьких читців та цікаві факти з її біографії. Учні декламували вірші сучасних поетів Віталія Коротича, Юлії Страхової, Олени Журливої про Лесю Українку, її талант до музики та невмирущість в цілому.

    Юлія Савчук виконала пісню «Contra Spem Spero» - важко повірити, що автор такого сильного твору  - слабка, хвора дівчина Леся.

     Бібліотекарі Оксана Краплич та Леся Козачук оформили тематичну поличку «І грала її творчість барвами», на якій були представлені  твори  геніальної поетеси української літератури.

    Окрасою заходу  став вишитий  хрестиком  портрет Лесі Українки, виконаний Євгенією Мацюк вчителькою української мови  і літератури, яка знаходиться на відпочинку..

«Життя Лесі Українки – це подвиг митця, один з тих подвигів, які підносять людину в очах сучасників, роблять її нетьмарною зіркою в очах потомків», - Олесь Гончар.

Категорія: Новини | Переглядів: 559 | Додав: ya_nazik | Дата: 25.02.2016 | Коментарі (0)

Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Друзі сайту
Рівненська обласна бібліотека Радивилівська ЦСПШБ Іванівська ПШБ
Крупецька ПШБ
Дружбівська ПШБ
Михайлівська ПШБ
Теслугівська ПШБ
Наші партнери
с.Козин Рівненська обл. Радивилівський р-н. © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz