П`ятниця, 29.03.2024

 
Козинська публічно-шкільна бібліотека
 

 

Меню сайту
Категорії розділу
Новини [65]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Липень » 19 » Чоловічий клуб на селі як засіб реалізації суспільних ініціатив
Чоловічий клуб на селі як засіб реалізації суспільних ініціатив
22:10

        Людина відрізняється від інших створінь тим, що вміє спілкуватися. Все її життя – це безперервний обмін інформацією,  досвідом,  навичками.  Люди потребують спілкування, а саме нових вражень, почуттів, знань, обміну інформацією.

      Створити чоловічий клуб за інтересами при Козинській публічно-шкільній бібліотеці проявив користувач бібліотеки Паршин Микола Миколайович. Обговорення велося з кінця 2015 і початку 2016 року. Опитано було 35 користувачів бібліотеки. Головною вимогою до претендентів була наявність вищої освіти і досягнення 50-річного віку. Ідея створення клубу згуртувала чоловіків у яких є потреба у спілкуванні, готових поділитися своїм досвідом, думками і мріями.

    Чоловічий клуб «Академія»,  як його згодом назвали , став центром соціальної активності, місцем спілкування і відпочинку, місцем, де є можливість отримати будь-яку інформацію, допомогу. Керівником клубу став Паршин Микола Миколайович – авторитетний, комунікабельний, доброзичливий, діловитий, інтелектуальний лідер.Стиль  його управління – демократизм,  що створює на засіданнях атмосферу поваги, довіри, бажання працювати разом. Члени клубу -  яскраві особистості: Войцеховський Ростислав Степанович, Панасюк  Микола Андрійович, Огороднік  Петро Михайлович, Глущук Володимир Антонович, Лівінюк Ярослав Миколайович, Васинюк Михайло Мусійович, Сова Михайло Петрович, Фесюк Микола Григорович …

     Природа і люди, свята і будні, культура і господарство постають перед  допитливим поглядом  членів клубу. На клубних зустрічах обговорюються суспільні питання, проблеми духовності, екології, проходять дискусії по проблемах села, зустрічі з керівниками громад, обговорення книг, майстер класи.

     Клубні активісти виступили  ініціаторами акції «Посади дерево». Була організована експедиція  для  взяття  проб води з річки Пляшівки в селах Жовтневе, Іванівка, Пустоіванне, Козин,Зарічне,Середнє, Березини, Добривода, Теслугів, місцями з ставків, з двох приватних колодязів і проведено практичні дослідження цих проб в м. Рівне.

 

      В історії клубу поступово  складаються певні традиції: відзначення днів народження його членів, спільні поїздки, ведення літопису. Традицією кожного засідання стала книжкова виставка. Нещодавно члени клубу здійснили поїздку в село Лосятин Тернопільської області, щоб вивідати таємницю села яке вміє господарювати і впевнено крокує до Європи.

      Чоловічий клуб «Академія» - це корисний досвід людських відносин,пошуків і досягнень.

Категорія: Новини | Переглядів: 643 | Додав: ya_nazik | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Рівненська обласна бібліотека Радивилівська ЦСПШБ Іванівська ПШБ
Крупецька ПШБ
Дружбівська ПШБ
Михайлівська ПШБ
Теслугівська ПШБ
Наші партнери
с.Козин Рівненська обл. Радивилівський р-н. © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz