Четвер, 25.04.2024

 
Козинська публічно-шкільна бібліотека
 

 

Меню сайту
Категорії розділу
Новини [65]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Січень » 17 » Коляда дзвенить в серцях
Коляда дзвенить в серцях
19:00

   Колядки і щедрівки виражають споконвічне прагнення нашого народу до щастя і добробуту, відвести зло, передбачити майбутнє і вплинути на нього. Нехай же вони допоможуть нам згуртуватися й сьогодні кожною сім’єю, селом, містом – усією нацією. Хай ведуть нас до цього споконвічні ідеали,   вилеліяні в неперевершених своєю святковістю, красою, добром і любов’ю обрядах, народному колядуванні і щедруванні.

  22 січня 2017 року об’єднало вічно живою колядою 10 аматорських колективів Козинської сільської ради об’єднаної територіальної громади на першому фестивалі «Коляда дзвенить в серцях». До присутніх теплими словами вітання звернувся голова Козинської сільської ради Юрій Костюк, який привітав усіх з січневими святами, в т.ч. з днем Соборності та свободи України.

  

    І зазвучала коляда   розлого-урочисто і могутньо , в яку влили свої дзвінкі голоси  вокальне тріо (керівник Л. Далик), ансамбль викладачів (В. Боженко) Козинської школи мистецтв. Концертну програму продовжили дитячий вокальний ансамбль клубу с. Березини (Н. Савчук), дитячий вокальний ансамбль клубу с. Дубини (С. Дубинецька).

   Гарне враження справили виступи  ансамблю української пісні села Іващуки (М. Панасюк), фольклорного колективу «Джерело» клубу села Пустоіванне (Л. Глущук).

   З Різдвяними святами присутніх  вітали колядками, щедрівками і щирими побажаннями аматорські колективи  клубних установ сіл Добриводи (К. Войтюк), Савчуків (О. Савчук), Іванівки (Т. Гойда), Жовтневого (С. Кшевська).  Піднесенний настрій присутнім додав   гурт колядників с.Козин (Є. Бондар) .

  Фінальним акордом фестивалю стало спільне виконання колядки, яка звучала в унісон, і понесла між люди та у світ те, що віншує кожна Різдвяна пісня – заклик до миру, добра і злагоди.

  «…Маємо надію, - наголосив голова Ю. Костюк, - що перший фестиваль «Коляда дзвенить в серцях» стане традиційним і буде проходити також в інших селах ОТГ, а кількість учасників щороку збільшуватиметься».  

                                                                                                                                    

                                                                    

Категорія: Новини | Переглядів: 909 | Додав: ya_nazik | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Рівненська обласна бібліотека Радивилівська ЦСПШБ Іванівська ПШБ
Крупецька ПШБ
Дружбівська ПШБ
Михайлівська ПШБ
Теслугівська ПШБ
Наші партнери
с.Козин Рівненська обл. Радивилівський р-н. © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz